Psychomotorisch therapeut

jeugd en jongvolwassenen

(12 tot 16 uur per week)

(indien gewenst kunnen we de uren uitbreiden binnen ons Samenwerkingsverband tot 36 uur, informatie daarover op te vragen)


De organisatie

Praktijk Memo biedt ambulante geestelijke gezondheidszorg (GGZ) aan jeugd en volwassenen in de regio's West-Brabant-west en Zeeland. Bij Memo werken disciplines samen onder het motto
'één gezin, één  plan'. We gaan ervan uit dat een individu niet los kan worden gezien van zijn omgeving. We beschikken over een scala aan interventiemogelijkheden en betrekken het (gezins)systeem daarbij. Zo kunnen we iedereen de zorg bieden die bij hem of haar past. Samen met onze cliënten werken we aan het verminderen van de klachten en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Daarbij gaan we uit van de kracht van de cliënt en zijn of haar sociale netwerk. Praktijk Memo is de specialist voor passende zorgarrangementen in een prettige, warme omgeving met deskundige medewerkers.

Functie-inhoud

Als Psychomotorisch therapeut binnen Praktijk Memo werk je samen met jeugdigen en (jong) volwassenen met meervoudige psychiatrische beperkingen en/of een licht verstandelijke beperking, methodisch toe naar een maximaal haalbaar niveau van zelfredzaamheid en participatie. Je onderzoekt en begeleidt cliënten door het gebruik van lichaamsgerichte, non verbale oefeningen. In deze functie heb je een ruime mate van zelfstandigheid, je werkt vanuit de behoefte van de cliënt, passend binnen diens behandel- of begeleidingsdoelen. Je hebt dan ook goede contactuele vaardigheden en een onderzoekende houding om de hulpvraag te achterhalen. Het team vraagt een creatieve ondernemersgeest waarin je flexibel mee kunt bewegen op hetgeen gevraagd wordt. Je verzorgt therapie activiteiten en geeft voorlichting met als doel het voorkomen, opheffen of verminderen van psychische stoornissen, afwijkingen of klachten. Om deze klachten tegen te gaan maak je gebruik van werkvormen die gericht zijn op wat het lichaam aangeeft: lichamelijke spanningen, lichaamshouding, lichaamstaal, de manier van bewegen, lichaamsbeleving en de ademhaling. Deze kan zowel in groepsvorm als individueel worden aangeboden.

Opleidingseisen

 • Jij hebt een afgeronde opleiding op HBO niveau op het gebied van Psychomotorische Therapie en bewegingsagogiek;

 • Jij hebt aantoonbare ervaring met volwassenen en/of  jongeren  in de geestelijke gezondheidszorg en/of lvb problematiek;

 • Jij bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied;

 • Je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden en bent een echte teamspeler;

 • Jij kunt anderen goed motiveren en overtuigen.

Profiel

 • Je herkent je in de missie en visie van Praktijk Memo.

 • Je bent contactueel en communicatief vaardig.

 • Je bent bereid om doel- en resultaatgericht te werken.

 • Gezien de complexiteit wat betreft doelgroep en taken verwachten wij iemand die zich herkent als; Stressbestendig, flexibel, zelfstandig, creatief en probleemoplossend.

Functiewaardering

 • CAO GGZ FWG 55

 • Pensioen: PFZW

 

Direct solliciteren?
Stuur jouw CV en motivatiebrief naar: personeelszaken@praktijkmemo.nl.

(Informatie over de mogelijkheid om in het samenwerkingsverband meer uren te werken kunt u krijgen via Ivo Uijt de Haag, tel. 0164-243413).