Nieuws praktijk memo

MDFT 12-

MDFT- Multidimensionele Familietherapie is een erkende jeugdinterventie die wordt ingezet bij probleemgedrag bij jongeren. De intensieve ambulante therapie richt zich op vier domeinen in het leven van een jongere: de jongere en zijn problemen, de ouders, het gezin en de familie als geheel, en de voor de jongere belangrijke externe systemen, zoals peergroep, school, werk en mogelijk politie en justitie.Tot voor kort werd een leeftijdsgrens van 12 jaar gehanteerd om MDFT te indiceren. Praktijk Memo is i.s.m. Stichting Jeugdinterventies (SJI) gestart met een onderzoek naar de werkzame inzet van deze bewezen jeugdinterventie bij de doelgroep 8-12 jarige. En de eerste uitkomsten zijn veelbelovend! Verwijzers kunnen nog gezinnen aanmelden bij Praktijk Memo voor een MDFT 12- traject.

Lees meer »

Nieuwe huisstijl Praktijk Memo

Misschien viel het je al op aan onze website, op social media, of tijdens een afspraak: Praktijk Memo heeft een nieuwe huisstijl! We hebben een ander logo en gebruiken frisse kleuren die passen bij onze moderne organisatie. Het logo symboliseert een plek waar ruimte is voor ontwikkeling. Een plek die ondersteuning biedt en je tegelijkertijd laat groeien, jou completer maakt en waar je puzzelstukjes in elkaar legt. In deze nieuwe stijl gaan wij samen met jou de toekomst tegemoet!

Lees meer »

MultiDimensionele Familie Therapie bij Memo

Vanaf 1 september a.s. voegt Praktijk Memo MultiDimensionele Familie Therapie (MDFT) toe aan haar behandelaanbod. MDFT is een erkende jeugdinterventie bestemd voor jongeren van 12 tot 23 jaar die problemen hebben op het gebied van middelenmisbruik, en/of spijbelen of crimineel gedrag vertonen. Het doel is de jongere te helpen een leven te leiden waarin probleemgedrag verdwijnt of afneemt en bevredigende maatschappelijke participatie mogelijk wordt. Het behandelprogramma richt zich op vier kerngebieden (domeinen) in het leven van een jongere: de jongen of het meisje zelf, de ouders, het gezin en externe sociale systemen (verbanden), zoals school, werk en vrije tijd. MDFT is dus gezinstherapie met voelhoorns naar de wereld buiten het gezin. MDFT duurt 3 tot 7 maanden en werkt met een hoge contactfrequentie: twee tot drie sessies per week.

Lees meer »

Bewoner Fasehuis over wachttijden in de jeugdzorg

Begin juni besteedde Hart van Nederland aandacht voor wachttijden in de jeugdzorg. Stichting Het Vergeten Kind maakt zich sterk voor dit onderwerp.  In het kader hiervan werd één van de bewoners van het Fasehuis geïnterviewd. Het artikel en het interview zijn terug te zien de website van Hart van Nederland.

Lees meer »

Samenwerkingsverband JOOST van start

JOOST is het nieuwe samenwerkingsverband van vier jeugdzorgaanbieders voor de Oosterschelderegio (per 1 mei 2020). De samenwerking betreft het aanbod in perceel 3a: “behandelprogramma’s en intensieve begeleiding, gericht op ontwikkeling”.

Lees meer »

Interview NETQ Healthcare: De volledige zorgarrangementen van Praktijk Memo

“Mogen we je binnenkort telefonisch interviewen voor een artikel over Memo?’ mailden we naar Peter Steenkist. De belafspraak werd geprikt en in de agenda’s gezet, maar nog geen vijf minuten later mailde Peter opnieuw: “Is het niet leuker om het face-to-face te doen? Dan kan ik gelijk een rondleiding geven en beleef je zelf hoe het hier is.” Zo gezegd, zo gedaan. Het bleek tekenend voor de Memo-aanpak: alles of niets. In de prachtige stadsboerderij Hoeve Meilust in Bergen op Zoom is geen sprake van half werk. Voor volwassenen en kinderen worden er passende zorgarrangementen opgesteld. Kan Memo zelf geen oplossing bieden, dan zoekt de praktijk verder in de regio. Lees verder op de website van NETQ Healthcare >

Lees meer »