Systeem Therapeutisch Werker i.o.t. MDFT-therapeut

 

Systeem Therapeutisch Werker i.o.t. MDFT-therapeut
MDFT Team

(28 - 36 uur/wk)

Wil jij als therapeut naast jongeren en hun gezinnen kunnen staan, ze in hun kracht zetten en de behandeling bieden die er voor kan zorgen dat ze onderling weer kunnen verbinden? Kom dan met ons in gesprek over deze functie.

 

MultiDimensionele Familie Therapie (MDFT) is een succesvolle evidence-based behandelmethodiek voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, en hun gezinnen. Binnen ‘Praktijk Memo’ hebben wij net, met succes, een pilot gedraaid voor jongeren/ kinderen onder de 12 jaar.

De focus van MDFT ligt op het verbeteren van de onderlinge band tussen ouder(s) en de jongere waardoor probleemgedrag af kan nemen. Onder probleemgedrag verstaan we onder andere schoolverzuim, concentratieproblemen, middelengebruik, en/ of problemen in de emotieregulatie. Het is een intensieve behandelmethodiek waarin een therapeut gemiddeld 6 maanden behandeling biedt aan een gezin. De methodiek is vastomlijnd, maar biedt ruimte om als therapeut je eigen expertise in te zetten.

 

Wat ga jij doen? 

Je gaat de tijd nemen om het gezin en het systeem hieromheen te leren kennen en aan te sluiten bij wat zij denken wat nodig is om te kunnen veranderen. Gewerkt wordt met het principe van meervoudige partijdigheid; je bouwt een therapeutische alliantie op met de verschillende domeinen om een jongere heen.

In de behandeling ga je op zoek naar mogelijkheden om vaste patronen te doorbreken en de verschillende domeinen weer naar elkaar te leren luisteren. Onder domeinen verstaan we de jongere, zijn/haar ouders, het gezin en alles daarbuiten (school, werk, vrienden, familie). Om de behandeling vorm te geven, heb je individuele sessies met jongere en/ of ouders. Daarnaast streef je naar het hebben van wekelijkse gezinssessies. Jij en jouw collega’s worden inhoudelijk gesuperviseerd door een aan het team verbonden MDFT-supervisor en er vindt tweewekelijks intervisie plaats. Vanzelfsprekend neem je actief deel aan samenwerkingsoverleggen.


Wat verwachten wij van jou? 

I.v.m. de steeds groeiende vraag naar deze vorm van therapie, zijn wij op zeer korte termijn op zoek naar een therapeut. De persoonlijkheid van de therapeut kenmerkt zich door;

* het kunnen tonen van initiatief;

* het niet bang zijn om stil te staan bij emoties;

* het hebben van een praktische houding en aanpak;

* een optimistische instelling.

We zijn op zoek naar een teamspeler die solistisch kan werken.

 

Ben je nog geen MDFT-therapeut, maar wil je wel reageren? Dat kan!

Vanuit Praktijk Memo word je in de gelegenheid gesteld de opleiding tot MDFT-therapeut te volgen. Deze start voor jou in
september 2024 en duurt 9 maanden. Zodra jouw studie begint, werk je dus als MDFT-therapeut in opleiding. Je bent bereid om een overeenkomst tegemoetkoming studiekosten aan te gaan.

 

Dit vragen wij van je:

  • Een diploma vanaf HBO niveau zoals Social Work/ SPH, MWD of vergelijkbaar, of een WO-diploma als basispsycholoog of orthopedagoog met registratie in het beroepsregister SKJ (Stichting Kwaliteitskader Jeugd).
  • Meer dan 4 jaar hulpverlenerservaring in het werken met mensen/jongeren met (ernstige) gedragsproblemen of sociaal emotionele problemen.
  • Ervaring in het werken met een systeemgerichte benadering.
  • Een rijbewijs en auto (reiskosten worden vergoed).
  • Bij momenten bereid zijn om buiten kantoortijden te werken, om hiermee aan te sluiten bij de vraag van gezinnen (geen crisis).

 

Wat wij jou bieden:

  • Een arbeidsovereenkomst voor 28 tot 36 uur per week voor de duur van één jaar. Functioneer je goed? Dan zetten we dit contract
    om in een vast dienstverband.
  • Salaris conform CAO GGZ (MDFT-therapeut ingeschaald in schaal 60/Systeem Therapeutisch Werker in schaal 55).
  • Deelname PFZW.

 

Nieuwsgierig? Meer willen weten? Of voor meer inhoudelijke informatie betreffende de functie, gelieve contact op te nemen met:
0164-243413. De eerste ronde van gesprekken vind plaats op donderdag 13 juni. Mocht dit van beide kanten positief zijn zal er een tweede gesprek plaats vinden op donderdag 20 juni.

 

Direct solliciteren? Graag ontvangen wij je CV en motivatiebrief via personeelszaken@praktijkmemo.nl.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.