MDFT-therapeut
(28 tot 36 uur per week)

 

Jongeren en hun gezinnen (her)verbinden en weer perspectief bieden of hun problematiek laten afnemen. Is dit doel jou op het lijf geschreven? Kom met ons in contact voor deze zeer boeiende functie.

MultiDimensionele Familie Therapie (MDFT) is een succesvol evidence-based behandelprogramma voor jongeren en hun gezinnen tussen
12 en 23 jaar met probleemgedrag. De functie van MDFT-therapeut kenmerkt zich door het toepassen van een beproefde set van interventies passend binnen de MDFT-methodiek, afgestemd op de specifieke vragen van gezinnen met complexe meervoudige problematiek. De focus van MDFT ligt op het verbeteren van de onderlinge band tussen ouder(s) en jongere. Tot MDFT hoort ook casemanagement en bemoeizorg.

Wat ga jij doen? 

Veel jongeren en ouders zijn aan het begin niet of nauwelijks gemotiveerd om te veranderen. MDFT vergroot die motivatie door het erkennen van stress en wanhoop en door het creëren van positieve verwachtingen. Gewerkt wordt met het principe van meervoudige partijdigheid (therapeutische alliantie met de jongere; idem met de ouders, het gezin; idem met systemen buiten het gezin). Inzet is het gelijktijdig bereiken van verbetering op verschillende fronten (= in de diverse domeinen).
Het doel van de functie is het toepassen van MDFT bij jongeren en hun ouder(s), om probleemgedrag van de jongere van diverse aard zoals delinquentie en verslavingsproblematiek, te laten verdwijnen of afnemen en de persoonlijke ontwikkeling weer verder gaat.
Jij werkt binnen vier verschillende domeinen (jongere, ouder(s), gezin, omgeving) en treedt proactief naar buiten. Jij en jouw collega’s worden inhoudelijk gesuperviseerd door een aan het team verbonden MDFT-supervisor. Vanzelfsprekend neem je actief deel aan samenwerkingsoverleggen.


Wat verwachten wij van jou? 

Daar er steeds meer vraag naar deze vorm van (familie)therapie komt, zijn wij op zeer korte termijn op zoek naar een collega. De persoonlijkheid van de nieuwe collega kenmerkt zich door; het kunnen tonen van initiatief, het niet bang zijn om stil te staan bij emoties, het hebben van een praktische houding plus aanpak, een optimistische instelling en ziet zichzelf als een echte teamspeler.

 

Dit vragen wij van je:

 • Een diploma vanaf HBO niveau zoals Social Work/SPH, MWD of vergelijkbaar, of een WO-diploma als basispsycholoog of orthopedagoog met registratie in het beroepsregister SKJ (Stichting Kwaliteitskader Jeugd).
 • Reeds gecertificeerd als MDFT therapeut of de bereidheid het opleidingstraject te volgen.
 • Meer dan 4 jaar hulpverlenerservaring in het werken met mensen/jongeren met (ernstige) gedragsproblemen of sociaal emotionele problemen.
 • Ervaring in het werken met een systeemgerichte benadering.
 • Een rijbewijs en auto (reiskosten worden vergoed).
 • Bij momenten bereid zijn om buiten kantoortijden te werken.

 

Ben je nog geen MDFT-therapeut, maar wil je wel reageren? Dat kan!

Vanuit Praktijk Memo word je in de gelegenheid gesteld de opleiding tot MDFT-therapeut te volgen. Deze start voor jou in februari 2024 en duurt 9 maanden. Zodra jouw studie begint, werk je dus als MDFT-therapeut in opleiding. Je bent bereid om een overeenkomst tegemoetkoming studiekosten aan te gaan.

 

Wat wij jou bieden:

 • Een arbeidsovereenkomst voor 28 tot 36 uur per week voor de duur van één jaar. Functioneer je goed? Dan zetten we dit contract
  om in een vast dienstverband.
 • Salaris conform CAO GGZ, ingeschaald in schaal 60.
 • Deelname PFZW.

 

Voor meer inhoudelijke informatie betreffende de functie, gelieve contact op te nemen met:
Patricia Mooij, MDFT-supervisor  (06-82052391 / 0164-243413).

Direct solliciteren? Graag ontvangen wij je CV en motivatiebrief via personeelszaken@praktijkmemo.nl.

De sollicitatiegesprekken zullen in week 45 2023 plaatsvinden.