Therapie in omgeving Roosendaal | Praktijk Memo

 

Ben je op zoek naar professionele psychische hulp in de nabije omgeving van Roosendaal? Dan is Praktijk Memo er voor jou. Onze praktijk biedt verschillende soorten therapie aan die kunnen helpen bij een breed scala aan klachten. Of het nu gaat om angst, depressie, stress, persoonlijkheidsproblematiek of het verwerken van traumatische ervaringen, onze ervaren therapeuten kunnen je helpen bij het vinden van een betere balans in jouw dagelijks leven.

Therapie Roosendaal

Soorten therapie

Bij Praktijk Memo bieden we verschillende soorten therapieën aan. Een veel voorkomende soort is cognitieve gedragstherapie (CGT). Deze vorm van therapie is gebaseerd op het idee dat onze gedachten onze gevoelens en gedrag beïnvloeden. Door tijdens CGT-sessies negatieve denkpatronen te identificeren en te vervangen door positieve, realistische gedachten, kan dit helpen bij het verminderen van verschillende problemen.

Nog een vorm van therapie die we aanbieden is EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Dit is een effectieve therapievorm om traumatische ervaringen te verwerken. Door tijdens EMDR-sessies afleidende stimulansen te volgen terwijl je je focust op een bepaalde herinnering of gebeurtenis, kunnen emoties die aan de herinnering zijn gekoppeld verminderen en de herinnering minder pijnlijk maken.

Andere vormen van therapie bij Praktijk Memo zijn bijvoorbeeld schematherapie en systeemtherapie.

 

Behandelplan op maat

Afhankelijk van jouw klachten stellen we samen een behandelplan op maat op. Deze kan bestaan uit een combinatie van bovengenoemde en/of andere behandelvormen. Bij Praktijk Memo richten we ons op jouw eigen kracht en mogelijkheden, waarbij we indien nodig ook de familie en - in het geval van jeugd en jongeren - de school betrekken.

 

Therapie in een veilige omgeving

Bij Praktijk Memo staat de veiligheid en vertrouwdheid van onze cliënten voorop. Onze therapeuten zijn ervaren en professioneel, en hebben allemaal de nodige opleiding en training gevolgd om hun cliënten effectief te kunnen helpen. Door onze cliënten een veilige en vertrouwde omgeving te bieden, kunnen zij zich comfortabel voelen om open en eerlijk te zijn tijdens sessies. Wij hebben vestigingen in Bergen op Zoom, Tholen en Steenbergen.

 

Contact met onze therapeuten 

Ben je geïnteresseerd in de therapieën die Praktijk Memo aanbiedt? Neem dan gerust contact op met onze praktijk om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw klachten en doelen, en stellen we een behandelplan op dat het beste bij jou past. Onthoud dat therapie een proces is dat tijd en inzet vergt, maar met de hulp van Praktijk Memo kun je op weg zijn naar een betere balans in jouw dagelijks leven.