Therapie in Bergen op Zoom

Als je op zoek bent naar een therapeut in de regio Bergen op Zoom, nodigen we je graag uit bij Praktijk Memo. Onze praktijk biedt verschillende soorten therapie aan die kunnen helpen bij een breed scala aan klachten. Wij bieden psychische hulp aan zowel volwassenen als jeugd.

Soorten therapie Bergen op Zoom

Een van de therapieën die Praktijk Memo aanbiedt is cognitieve gedragstherapie (CGT). Deze vorm van therapie is gebaseerd op het idee dat de manier waarop we denken onze gevoelens en gedrag beïnvloedt. Tijdens CGT-sessies leer je hoe je negatieve denkpatronen kunt identificeren en vervangen door positieve, realistische gedachten. Dit kan helpen bij veel verschillende problemen, waaronder angst, depressie, stress, en relatieproblemen.

Therapie Bergen op Zoom

Een andere vorm van therapie die Praktijk Memo in Bergen op Zoom aanbiedt is EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Dit is een vorm van therapie die vaak wordt gebruikt om traumatische ervaringen te verwerken. Tijdens EMDR-sessies richt je je op een bepaalde herinnering of gebeurtenis terwijl je tegelijkertijd afleidende stimulansen volgt, zoals oogbewegingen of tikken. Dit kan helpen om de emoties die aan de herinnering zijn gekoppeld te verminderen en de herinnering minder pijnlijk te maken.

Afhankelijk van je klachten maken we samen een behandelplan waar bovengenoemde en/of andere behandelvormen onderdeel van kunnen zijn. 

Therapie in de veilige omgeving van Praktijk Memo

De therapeuten van Praktijk Memo zijn ervaren en professioneel. Ze hebben allemaal de nodige opleiding en training gevolgd om hun cliënten effectief te kunnen helpen. Bovendien is onze praktijk gericht op het bieden van een veilige en vertrouwde omgeving voor cliënten, zodat zij zich comfortabel voelen om open en eerlijk te zijn tijdens sessies. Wij gaan in onze behandelingen uit van de eigen kracht en mogelijkheden van onze cliënten. Waar nodig betrekken we ook de familie en - in het geval van jeugd en jongeren - de school hierbij. 

Contact therapeut Bergen op Zoom

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van de therapieën die Praktijk Memo aanbiedt, kun je contact opnemen met de praktijk om een afspraak te maken. Je zult dan een intakegesprek hebben waarin je jouw klachten en doelen kunt bespreken en een behandelplan kunt opstellen dat het beste bij jou past. Het is belangrijk om te onthouden dat therapie een proces is en dat het tijd en inzet vergt om positieve veranderingen te bewerkstelligen. Maar met de hulp van Praktijk Memo kun je op weg zijn naar een betere balans in jouw dagelijks leven.