Dagbesteding vlakbij Zeeland | Praktijk Memo

Als je op zoek bent naar dagbesteding en je woont in Zeeland, dan kan Praktijk Memo je hier misschien bij helpen. Praktijk Memo is een kleinschalige instelling, gevestigd op relatief kleine afstand van Zeeland, in Bergen op Zoom. Hier worden verschillende vormen van dagbesteding aangeboden. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden die Praktijk Memo biedt en wat je kunt verwachten van de dagbesteding.

Activiteiten op de dagbesteding

Dagbesteding is belangrijk voor mensen die om welke reden dan ook niet kunnen werken of zijn uitgevallen op school. Zij hebben behoefte aan een zinvolle daginvulling en extra ondersteuning. Bij Praktijk Memo kun je terecht voor dagbesteding op maat, waarbij er rekening wordt gehouden met jouw persoonlijke situatie en behoeften. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan creatieve activiteiten, sporten, koken, werken met paarden of houtbewerking. Ook kun je bij ons een onderwijsbegeleidingprogramma volgen of arbeidstraining krijgen.

Dagbesteding Zeeland

Doelen van de dagbesteding

De dagbesteding bij Praktijk Memo is gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid, sociale contacten en het vergroten van de eigen kracht en het zelfvertrouwen. Het is belangrijk om te weten dat de dagbesteding altijd wordt afgestemd op jouw eigen situatie en wensen. Zo kan er bijvoorbeeld rekening worden gehouden met eventuele beperkingen of voorkeuren die je hebt.

Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan groepsactiviteiten, waarbij er contact wordt gelegd met andere mensen in dezelfde situatie. Dit kan bijdragen aan het vergroten van je sociale netwerk en het gevoel van verbondenheid.

Bij Praktijk Memo is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Er wordt gekeken naar wat jij nodig hebt en er wordt gezamenlijk gewerkt aan het behalen van jouw doelen. Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan individuele gesprekken, waarbij je kunt praten over persoonlijke zaken en eventuele problemen waar je tegenaan loopt.

Dagbesteding goed bereikbaar vanuit Zeeland

De locatie van Praktijk Memo in Bergen op Zoom is een rustige en prettige plek waar je je op je gemak zult voelen. Er zijn veel speciale ruimtes voor activiteiten, zoals een sportzaal, een keuken en een werkplaats. De locatie is ook vanuit provincie Zeeland goed te bereiken. Als je geïnteresseerd bent in dagbesteding bij Praktijk Memo. kun je vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie. Er wordt dan samen met jou gekeken naar jouw individuele wensen en behoeften. Er zal een intakegesprek worden gepland, zodat er een goed beeld kan worden gekregen van jouw situatie en er een passend dagbestedingsprogramma op maat gemaakt kan worden.

Dus woon je in Zeeland en ben je op zoek naar dagbesteding waar persoonlijke aandacht en ontwikkeling centraal staan, dan is Praktijk Memo misschien ook een optie voor jou. Neem gerust contact op voor meer informatie of meld je aan.