Dagbesteding voor jongeren en jongvolwassenen | Praktijk Memo

Ben jij op zoek naar een zinvolle dagbesteding als jongere of jongvolwassene in West-Brabant? Bij Praktijk Memo in Bergen op Zoom bieden we een gevarieerd aanbod aan activiteiten en programma's die speciaal zijn ontwikkeld voor jongeren en jongvolwassenen. Onze dagbesteding is gericht op het vergroten van jouw zelfredzaamheid en het stimuleren van je persoonlijke ontwikkeling. Hieronder vind je meer informatie over onze dagbesteding voor jongeren en jongvolwassenen.

Dagbesteding jongeren en jongvolwassenen

Wat is dagbesteding?

Dagbesteding is een vorm van ondersteuning voor mensen die extra begeleiding nodig hebben in hun dagelijks leven. Dit kan zijn vanwege een beperking, psychische problemen of andere uitdagingen. Dagbesteding biedt een zinvolle invulling van de dag en kan helpen bij het vergroten van sociale vaardigheden en zelfredzaamheid.

Dagbesteding bij Praktijk Memo

Bij ons kun je terecht voor diverse programma's die zijn afgestemd op de individuele behoeften en interesses van de jongeren en jongvolwassenen. De dagbesteding bij Praktijk Memo is gericht op het bieden van structuur, plezier en ontwikkeling. Er wordt gewerkt in kleine groepen, zodat er persoonlijke aandacht is voor iedereen. We stellen daarbij het welzijn van onze deelnemers centraal. De locatie van Praktijk Memo in Bergen op Zoom is een sfeervolle plek, waar je je op je gemak zult voelen. Er zijn voldoende ruimtes om samen activiteiten te doen, maar ook plekjes om even rustig alleen te zijn. Bij Praktijk Memo wordt er gewerkt met professionele begeleiders die ervoor zorgen dat iedereen zich veilig en prettig voelt. 

Activiteiten in onze dagbesteding

Bij Praktijk Memo worden verschillende activiteiten aangeboden, zoals koken, tuinieren en paardenverzorging. Ook organiseren we sportactiviteiten. Sporten heeft niet alleen een positief effect op de fysieke gezondheid, maar ook op de mentale gezondheid. Tijdens de sportieve activiteiten ligt de nadruk op het samenwerken en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Daarnaast verzorgen we veel creatieve activiteiten zoals tekenen, schilderen, houtbewerking en muziek maken. Deze bieden de mogelijkheid om op een andere manier te communiceren en emoties te uiten. Dit kan bijdragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Daarnaast kan het beoefenen van een creatieve hobby helpen bij het ontwikkelen van nieuwe interesses en talenten.

Arbeidstraining voor jongeren en jongvolwassenen

Als je in de dagbesteding bent en als dat geïndiceerd en passend is, kun je ook in aanmerking komen voor onze arbeidstraining. Wij bieden daarbij de mogelijkheid om werkervaring op te doen en te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld horecawerkzaamheden in onze eigen professionele keuken of aan houtbewerking in onze eigen werkplaats. Tijdens deze werkervaring kun je leren om samen te werken, te plannen en jezelf te presenteren. 

Contact met onze dagbesteding

Als je geïnteresseerd bent in de dagbesteding bij Praktijk Memo, kun je vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie. Er wordt dan samen met jou gekeken naar jouw individuele wensen en behoeften. Er kan ook een kennismakingsgesprek worden gepland, zodat je kunt ervaren of de dagbesteding bij Praktijk Memo iets voor jou is.

Kortom, als je op zoek bent naar een fijne dagbesteding waar persoonlijke aandacht en ontwikkeling belangrijk zijn, dan is Praktijk Memo het overwegen waard. Neem gerust contact op voor meer informatie of meld je aan.