WOONbegeleider FASEHUIS
(28 uur/ 36 uur per week)
Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als woonbegeleider?
Dan biedt het Fasehuis van Praktijk Memo je de kans!
De organisatie
Praktijk Memo is een middelgrote zorgaanbieder waar laagdrempeligheid en een persoonlijke benadering centraal zijn blijven staan. De hoofdlocatie is de 18e -eeuwse stadsboerderij Hoeve Meilust in Bergen op Zoom. Hier bevindt zich de behandelpraktijk voor tweedelijns (medisch specialistische) GGZ en de groepsaccommodatie voor hulpverlening aan kinderen, jeugdige en (jong) volwassenen met meervoudige psychiatrische beperkingen en/of een licht verstandelijke beperking. Tevens heeft Praktijk Memo een locatie in Tholen en in Steenbergen, waar behandeling en diagnostiek geboden wordt aan jeugdigen en volwassenen. Bij OpStap werken we met vormen van Arbeidstraining of Dagbesteding en wordt Onderwijsbegeleiding geboden waar dat nodig is. Het team AD&O is ambulant werkzaam en op verschillende locaties zowel op de Meilustweg als in twee locaties op de Oude Moerstraatsebaan. Daarnaast biedt Praktijk Memo woonvoorzieningen op drie locaties onder de naam
Fasehuis Memo. Hier verblijven jongeren (16-26 jaar) waarbij er sprake is van psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking. Zij werken in verschillende fases toe naar een maximaal haalbaar niveau van zelfstandigheid op de verschillende levensgebieden.
Functie-inhoud
Als begeleider binnen Fasehuis Memo werk je samen met jeugdigen en (jong) volwassenen met meervoudige psychiatrische beperkingen en/of een licht verstandelijke beperking, methodisch toe naar een maximaal haalbaar niveau van zelfredzaamheid en participatie. Je werkt nauw samen met een senior begeleider aan het versterken en ontwikkelen van competenties en vaardigheden op de verschillende levensgebieden van de cliënt. Tevens bevorder je binnen het Fasehuis Memo een optimaal leefklimaat binnen de groep en ben je mede verantwoordelijk voor behoud van een schone, opgeruimde en prettige leefomgeving.
Je werkt samen met je collega’s in wisselende dag- avond- en slaapdiensten binnen de groepen en werk je tevens op individueel cliënt niveau. In overleg met de senior begeleider bepaal je waar je inzet gewenst is en stem je de samenwerking af met elkaar.
Taken van de begeleider:
-
De begeleider gaat het contact aan met de cliënt en naastbetrokkenen, bekijkt de achtergrond en het gedrag.
-
De begeleider gaat samen met de cliënt aan de slag met het door de senior begeleider en cliënt opgestelde begeleidingsplan.
-
De begeleider ondersteunt en stimuleert vanuit coördinatie van de senior begeleider, de cliënt bij verschillende aspecten van het begeleidingsplan en bij verschillende activiteiten zodat de cliënt zo veel mogelijk de eigen regie over zijn leven kan voeren. De ondersteuning kan praktisch of psychosociaal van aard zijn. De begeleider betrekt het netwerk van de cliënt hierbij.
-
De begeleider ondersteunt naastbetrokkenen door hen over de aandoening van de cliënt te informeren, dit te laten aanvaarden en tips aan te dragen om er mee om te gaan. Ze zorgt voor draagkracht van naast betrokkenen.
-
De begeleider observeert, signaleert en bewaakt de hulpverlening, rapporteert het proces aan de senior begeleider en legt de bevindingen vast in een elektronisch cliënt dossier.
-
De begeleider evalueert samen met de senior begeleider het zorgproces met de cliënt (en diens netwerk), legt dit helder vast in een verslag en stelt het begeleidingsplan in opdracht van de senior begeleider eventueel bij.
-
De begeleider heeft een proactieve houding en weet zich op een goede manier te verbinden met onze jeugdige cliënten en vindt het geweldig om samen met de jeugd doelen op te pakken en uit te werken. Hands on mentaliteit en samen op pad!
-
De begeleider is continu bezig met de eigen deskundigheidsbevordering en in staat om te reflecteren op eigen handelen.
-
De begeleider werkt vanuit onze visie en werkwijze krachtgericht werken vanuit het sociaal netwerkperspectief van de cliënt.
Opleidingseisen, kennis en registraties
-
Een afgeronde MBO- opleiding in de zorg en welzijn, niveau 4. En/of:
-
Een afgeronde HBO- opleiding in de zorg en welzijn.
-
Affiniteit met de doelgroep jeugd- en (jong) volwassen met psychiatrische problematiek en/of een licht verstandelijke beperking is een vereiste. Werkervaring met deze doelgroep een pre.
-
Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) niet ouder dan 3 maanden; of bereid zijn om aan deze aanvraag mee te werken.
-
Certificaat Bedrijfshulpverlening (BHV), niet ouder dan een jaar, of bereid om deze te behalen.
Profiel:
-
Je herkent je in de missie en visie van Praktijk Memo
-
Je bent contactueel en communicatief vaardig
-
Je bent bereid om doel- en resultaatgericht te werken
-
Je bent bereid om onregelmatige en wisselende diensten te werken.
-
Gezien de complexiteit wat betreft doelgroep en taken verwachten wij iemand die zich herkent als; proactief, stressbestendig, flexibel, zelfstandig, creatief en probleemoplossend.
-
Je bent in het bezit van Rijbewijs B en bent in staat om op wisselende tijden zelfstandig naar de locatie te komen.
-
Er is sprake van enige fysieke belasting bij de begeleiding van cliënten i.v.m. huishoudelijke werkzaamheden.
-
Er is sprake van enige psychische belasting i.v.m. de begeleiding van cliënten met psychiatrische problematiek en/of een licht verstandelijke beperking.
Functiewaardering en pensioen
-
CAO GGZ FWG 40
-
Pensioen: PFZW
Reactie
Voor meer informatie over de functie en het profiel, gelieve contact op te nemen met de teamleider van het Fasehuis Memo op: 0164-256700.
Direct reageren kan door een CV en motivatiebrief te sturen naar: personeelszaken@praktijkmemo.nl.
*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.