stageplaats

HBO Social Work/Pedagogiek
(studiejaar 2023/2024)

 

Zoek jij een derdejaars stage voor de HBO opleiding Social Work of pedagogiek? En lijkt het je leuk om stage te lopen in de sector jeugd/GGZ? Lees dan snel wat wij jou te bieden hebben!

 

Wie zijn wij?

Praktijk Memo is een kleinschalige instelling voor ambulante geestelijke gezondheidszorg (ggz). Met een breed aanbod - alles onder één dak - en de combinatie van zorg aan kinderen, jeugd en volwassenen beschikken we over multidisciplinaire expertise voor de behandeling en begeleiding van psychiatrische stoornissen en (complexe) relatie-, gezins- en opvoedingsproblemen.

 

Wat bieden we je?

Binnen Praktijk Memo bieden we een ontzettend diverse en leerzame stageplaats aan. Naar aanleiding van het sollicitatiegesprek zullen we samen met je gaan kijken welke werkzaamheden het beste bij je passen. Hierbij kan er gekozen worden voor de locatie Arbeidstraining, Dagbesteding en Onderwijsbegeleiding, waarbij we ons inzetten voor jongeren/(jong)volwassenen in de leeftijd van 12 - 60 jaar die zijn: vastgelopen binnen onderwijs- en/of werktraject, en/of geen zinvolle, gezonde en dagelijkse routine hebben en/of waardoor de ontwikkeling naar zelfredzaamheid en/of participatie stagneert.

 

Daarnaast is er een keuze om te werken op de jeugd begeleidingsgroepen. Hierbij bieden we een divers aanbod van:

  • Woensdagmiddag groep: Deze middag wordt er een sport- en spelactiviteit, creatieve activiteit en dierenverzorging aangeboden.
  • Weekendgroepen: Tijdens deze groepen wordt er zowel in de ochtend als in de middag een activiteit aangeboden.
  • Kookgroepen: Eén groep is in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. De andere groep is in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. De groep is bedoeld om de sociale vaardigheden van de jongeren te vergroten. Dit wordt gedaan middels koken en een aanvullende, wisselende activiteit.
  • Je gaat met ambulante begeleiders op pad. Hierbij ondersteun je cliënten en/of gezinnen met psychiatrische stoornissen en (complexe) relatie-, gezins- en opvoedingsproblemen.

 

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je CV en motivatie door naar: personeelszaken@praktijkmemo.nl.

Solliciteren kan tot 24 maart 2023. Gesprekken zijn in de week van 3 tot 7 april 2023.