Psycholoog
(in opleiding tot GZ-psycholoog)

 

Voor het voorjaar van 2025 heeft Praktijk Memo momenteel één openstaande GZ-opleidingsplaats beschikbaar. De GZ-opleiding bieden wij aan als partner van het opleidingsconsortium #opleidendoenwesamen. Het gaat daarbij om een uitwisseling van PIOG’s tussen verschillende opleidingsinstellingen. De kandidaat PIOG komt nu al in dienst bij Memo zodat we je goed kunnen voorbereiden op de selectieprocedure die vooraf gaat aan de start van de opleiding.

 

Wat ga je doen?

 • Je begint bij indiensttreding als psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog (PIOG) binnen ons behandelteam Volwassenen.

 • Na start opleiding (deze duurt twee jaar), werk je het eerste jaar bij één van de aangesloten zorginstellingen binnen het opleidingsconsortium, het tweede jaar van de opleiding werk je weer bij Praktijk Memo en neem je veel nieuwe kennis en ervaring mee.

 • Je werkt vier dagen per week in de praktijk en volgt een dag per week onderwijs.

 • Je bent na de opleiding tot GZ-Psycholoog een generalistische professional en in staat om zelfstandig te behandelen, indiceren en diagnosticeren.

 • De opleiding wordt verzorgd door de RINO GROEP. Start van de opleiding zal in het voorjaar van 2025 zijn.
  De leslokatie is nog niet bekend.

 

De organisatie

Praktijk Memo biedt ambulante geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan jeugd en volwassenen in de regio's West-Brabant-West en Zeeland. We beschikken over een scala aan interventiemogelijkheden. Praktijk Memo is de specialist voor passende zorgarrangementen.

Zorg in een prettige, warme omgeving, geboden door deskundige medewerkers. Het behandelteam Volwassenen biedt evidence based behandelingen voor (jong-) volwassenen. Denk daarbij aan (systemische) behandelingen als;  Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie, Psychomotore Therapie, EMDR, ACT, E-Health, Farmacotherapie, Oplossingsgerichte Therapie. We werken vanuit het gedachtengoed rondom Krachtgericht Werken en betrekken waar nodig het netwerk van cliënten daarbij. Dat gebeurd vanuit alle teams die binnen Praktijk Memo werken.

 

Functie-inhoud

Je bent onderdeel van het multidisciplinaire team Volwassenen. Je verricht intakes, psychodiagnostisch onderzoek en behandelt de cliënten met inzet van verschillende behandelmethodieken.

 

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

Praktijk Memo gelooft in de kracht van haar medewerkers en stimuleert hen om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun professionele én hun persoonlijke ontwikkeling. Je doet ervaring op met het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek, het stellen van indicaties en het toepassen van psychologische behandelingsmethoden conform de richtlijnen en je leerdoelen vanuit de GZ-opleiding. In de praktijk kom je te werken in het behandelteam Volwassenen, maar binnen Praktijk Memo kennen we een integraal aanbod, dus krijg je ook te maken met andere behandel- en begeleidingsteams. Je krijgt op de afdeling werkbegeleiding en kunt waar nodig terugvallen op de regiebehandelaar. Het team werkt op verschillende locaties; Bergen op Zoom, Tholen en Steenbergen. 

 

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde master Psychologie.
 • Je hebt ervaring met diagnostiek en behandeling binnen een specialistische GGZ instelling.
 • Je bent op het moment van solliciteren in bezit van een LOGO verklaring (niet ouder dan 5 jaar).
 • Empathisch en reflectief vermogen, een ondernemende en lerende werkhouding, collegialiteit en flexibiliteit.
 • Een uitstekende motivatie en een flexibele en leerbare houding zijn essentieel vanwege de intensieve combinatie van werken en leren.
 • Een VOG is onderdeel van de procedure.

 

Wat bieden wij jou?

 • Een arbeidsovereenkomst conform CAO GGZ.
 • De opleiding tot GZ-psycholoog vanuit het consortium #opleidendoenwesamen. Het gaat om een uitwisseling tussen Praktijk Memo en een andere aangesloten instelling die nu nog niet bekend is, waarbij jij in dienst blijft bij Praktijk Memo.

 

Nieuwsgierig geworden?

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met:
Pieter van der Heijden, praktijkopleider: 0164 243413/p.van.der.heijden@praktijkmemo.nl.

Jouw sollicitatie kun je richten aan: personeelszaken@praktijkmemo.nl.

 

Bijzonderheden

De sluitingsdatum voor deze vacature is vrijdag 01-12-2023.