MDFT THERAPEUT

(28-36 uur/wk) 


Datum plaatsing         : 29-03-2022
Sluitingsdatum           : 15-05-2022 

 

MDFT is er voor jongeren tussen de 12 en de 18 jaar en hun gezinnen, waar vaak meervoudig probleemgedrag voorkomt.
Denk aan ruzies thuis, agressie, schoolverzuim of misschien verslavingsproblematiek.

Praktijk Memo is op 1 september 2021 gestart met MDFT en ter uitbreiding van ons team, zijn wij op zoek naar een MDFT therapeut. 
Wil jij  werken in een multidisciplinaire setting en echt stappen zetten? Is dit jou op het lijf geschreven? Treed met ons in contact voor deze zeer boeiende functie.  

 

Wat ga jij doen? 

Een MDFT therapeut werkt in drie fases, waarin in de eerste fase de focus ligt op het vergroten van de motivatie en het erkennen van de stress en de wanhoop met betrekking tot de huidige situatie. Er worden daarnaast verwachtingen voor de toekomst gecreëerd.

De bestaande gezinspatronen die in de eerste fase vastgesteld zijn, worden in de tweede fase behandeld. In de derde fase zullen de nieuw aangeleerde vaardigheden verstevigd worden. De MDFT therapeut werkt in een team en wordt inhoudelijk gesuperviseerd door een aan het team verbonden MDFT-supervisor. MDFT vergroot die motivatie door het erkennen van stress en wanhoop en door het creëren van positieve verwachtingen. Gewerkt wordt met het principe van therapeutische alliantie met de jongere, met de ouders, het gezin en met systemen buiten het gezin. Inzet van de interventies zijn het gelijktijdig bereiken van verbetering in de diverse domeinen.
 
Je gaat via de MDFT-methodiek behandeling bieden aan jongeren en hun ouder(s) om probleemgedrag van de jongeren te stoppen en om ervoor te zorgen dat er weer ruimte ontstaat voor positieve persoonlijke ontwikkeling. De MDFT therapeut werkt op vier verschillende domeinen (jongere, ouder(s), gezin, omgeving) en treedt proactief naar buiten. De therapeut neemt actief deel aan intervisie en supervisie en levert wekelijks sessieplanningen aan.

Wat wij van jou verwachten? 

 • Een afgeronde opleiding tot MDFT therapeut (of bereidheid deze volgen);

 • meer dan 3 jaar hulpverlenerservaring in het werken met mensen/jongeren met (ernstige) gedragsproblemen of sociaal emotionele problemen;

 • ervaring in het werken met een systeemgerichte benadering;

 • in bezit van rijbewijs en auto (reiskosten worden vergoed);

 • bereid zijn om buiten kantoortijden te werken;

 • in bezit van SKJ-registratie.


Voor het volgen van de opleiding tot MDFT therapeut, gelden de volgende voorwaarden:

 • Een diploma vanaf HBO niveau zoals Social Work/SPH, MWD of vergelijkbaar, of een WO-diploma als basispsycholoog of orthopedagoog;

 • bereidheid tot het aangaan van een overeenkomst tegemoetkoming studiekosten.


Wat wij jou bieden? 

 • Een contract voor 28 tot 36 uur per week.

 • Het salaris wordt, conform CAO GGZ, ingeschaald in schaal 60. van de CAO GGZ.

 • Deelname aan pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).

Voor meer inhoudelijke informatie betreffende de functie, gelieve contact op te nemen met Patricia Mooij, MDFT Supervisor, op 0164-243413.

Direct solliciteren? Graag ontvangen wij je CV en motivatiebrief via personeelszaken@praktijkmemo.nl.