Wachttijden

 

Volwassenen
De wachttijd voor een intake voor volwassenen bedraagt gemiddeld vijfentwintig weken, zowel voor de GBGGZ als de SGGZ


De wachttijd voor start behandeling is afhankelijk van welke zorgverzekeraar en welke behandeling geboden wordt. Na de intake volgt een intern overleg. Voor sommige behandelingen geldt er een interne wachttijd. 

 

Jeugd
De wachttijd voor een intake voor jeugd bedraagt gemiddeld vijf weken. Het aanbod van Praktijk Memo valt onder de zogenoemde niet vrij-toegankelijke jeugdzorg. U heeft dus altijd een verwijzing of beschikking nodig van uw huisarts, medisch specialist of de jeugdzorg professional van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in uw gemeente. Na intake volgt goedkeuring van het arrangement door de gemeente en kan de behandeling binnen vier weken starten. *

Tijdens de intakefase werken wij met vaste intakeblokken, om zo de wachttijd zo kort mogelijk te houden.


Na de intakefase zijn er bij de behandelgesprekken meer mogelijkheden en kan er rekening gehouden worden met persoonlijke wensen/werktijden/schooltijden.


Dagbesteding
Voor dagbesteding (A,D&O) is er geen wachttijd
.

 

*) Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

 

Informatie wachttijden bijgewerkt op: 26-2-2024